19 December

Jävlar vad tiden har gått. Har varit här i Usa i tre veckor nu. Au pair skolan känns så avlägset och långt borta men det är det ju inte. Filmen igår sög. Den var riktigt dålig! Sjukt ledsen blev jag, den första Sherlock Holmes var ju så bra!! Har verkligen längtat till att tvåan ska ha premiär och så är det dålig. Ajja, såg en massa nya biofilmer som ska komma snart, var ju hur många som helst man ville se så det blir bio hela veckan för mig och Julia under våren. På fredag flyger jag med värdfamiljen till värdmammans bror. Ska fira julen där. Kommer kännas bra med lite värme. Eller varmare väder i alla fall. Man tror att man är härdad från förra vintern men icke! Det är cirka 4 till 5 grader här varje dag men jag fryser konstat ändå trots min tjocka dunjacka. Idag så bokade vi boende till Vancouver!! Jag, Julia och varenda au pair i Seattle ska till Vancouver över nyår. Ska bli kul!

17 December

Äntligen så har jag en egen dator!!! Fixade så jag har ett svenskt tangentbord eftersom det är så otroligt störigt att inte ha å, ä och ö. Nu måste jag vänja mig av med att skriva a på ä och å och ö pa o. Vilka problem! Idag ska jag ner till downtown och shoppa lite julklappar har jag tänkt. Måste skicka allt till Sverige senast på måndag och jag har 7 julklappar fixa. Har redan idéer om vad till vem :)  Måste också säga GRATTIS till dig Linnea igen till körkortet, visste att du skulle klara det!! (inte en chans att du inte skulle?!) Är så stolt över dig! :) Snart ska väl jag också ha min uppkörning här i staterna. Ca 40 dollar kostar det att köra upp och göra teoritestet här, vad ca en enkel körlektion kostar i Sverige. Älskar usa. Julia berättade att bensinen också är billigare här. Halva priset jämfört med Sverige. Älskade Usa lite mer då. I morgon ska jag och Julia se den nya Sherlock Holmes på bio. Väldigt spännande ska det bli. Måste försöka hinna se första filmen innan eftersom jag knappt kommer ihåg den. Nu ska jag gå upp och äta frukost!

11 December

Under helgen som gatt har jag hunnit med en massa eftersom jag ar ledig under helgen :D. Shopping i University Village och pa North Gate mall med Julia igar, vilket var valdigt trevligt! Kopte min efterlangtade Iphone, loparskor, en stickad troja och solglasogon. Ja, jag lamnade da mina hemma eftersom jag tankte att det behover inte jag eftersom det ar sa regning i Seattle men nej det har vaxlat mellan sol och regn alla dagar. Idag var jag pa mitt allra forsta Au Pair mote. Tyskarna kom och hamtade upp mig vid ett sen akte vi vidare till Shoreline for att aka skridskor. Det var kul, fast assa tyskar ar galna.. haha! Efter drog vi till Safeway och handlade mac and cheese, loooove it! Usa ar inte bra for min kropp alls har jag kommit fram till. Har blivit beroende av en hel del sen jag kom hit sa som sushi, mac and cheese, valnotter och MM's saklart!! Alskar ocksa att mataffarerna har oppet dygnet runt. Usa i ett notskal. Idag gjorde vi sma pepparkakshus, eller ja, vi hade bruna kexs som vi klistrade ihop och sen dekorerade. Pappan kom en dag overlycklig for han hade hittat svenska pepparkakor i mataffaren, Annas pepparkakor. Bra tycker jag sa det kan fa smaka pa riktiga pepparkakor, haha!

8 December

Kraksjuka finns tydligen i Usa ocksa. Det forsta jag far hora nar jag kommer upp ar att BADA tjejerna har spytt under morgonen. Ahh bara inte jag blir smittad tankte jag. Det blev battre under dagen med barnen och an sa lange kanner jag ingen oro i min magen.. Peppar peppar ta i tra. Igar traffade jag en svensk au pair har i Seattle som heter Julia. Och vi kan nog ha hittat ett litet cafe som har den underbaraste chai latten i varlden! Fyfan for Starbucks chai. DEN var inte god. Bloe. Smakade bara vatten med lite kanel i! Skont var det ocksa att fa prata lite svenska med nagon. Har saknat det. Far ont i huvudet ibland av all engelska, man maste ju tanka innan man sager nagot for annars sager jag det pa svenska, haha. Det har jag rakat gora ett par ganger. Nu ska jag ivag till Julias home! (kanske ska kora dit by myself) Wish me luck!

6 December

Igar och idag har varit nastan samma. Mycket information pa en och samma gang. Korandet kanns bra men reglerna ar knepiga plus att det kanns som att kora en plus size husvagn. Ar verkligen helt slut nu. Sitter nere i kallaren i mitt rum, dar det forovrigt ar sjukt kallt! Har fatt foraldrarna att skruva upp varmen typ 20 grader eftersom jag fryser exakt HELA tiden. Vet inte om det ar for att jag ar jetlaggad eller vad. Har pa mig stickad troja plus min tjocktroja och halsduk anda fryser jag och ar kall om hander och fotter. Knappt. Ikvall ska vi ata kinamat, ska bli mums! Fatt tillbaka min aptit nu :) Ar sjukt sugen pa att ata sushi igen, det var riktigt gotte!

3 December

Har nu gatt tva dagar sen jag kom fram till familjen. Alla ar supersnalla mot mig och idag sa tog de ut mig till down town for att visa mig lite av staden. At for forsta gangen sushi.... Och ja, jag gillade det!! Gick in med installningen att jag skulle gilla det sa det gjorde det hela val lite lattare... At bland annat california rolls och boston rolls, de var mina favoriter! Snart ska jag kora bilen for forsta gangen. Ar lite nervos faktiskt. De har inte sa manga trafikljus har, men inga rondeller i heller! Sjukt manga fyrvagskorsningar och dessutom verkar de inte ha hogerregeln! Man far verkligen halla ogonen oppna nar man kor och halla koll pa va alla de andra bilarna ska typ. Ar fortfarande jetlaggad som fan. Har aldrig varit det innan sa det kanns sa himla konstigt. Trott hela tiden trots jag sovit elva timmar de senaste tva dagarna sen har jag typ ingen aptit langre.

RSS 2.0